Papierbehang

behanger inhuren, Wandafwerking

Zoekt u een papier behanger?

Voor papierbehang bent u bij Daan wandafwerking op het goede adres!

Het is zo simpel als het lijkt, we hebben het over behang dat gemaakt is van papier. Dit papierbehang bestaat bijna altijd uit een bovenlaag & een onderlaag. Papierbehang bevat bijvoorbeeld prachtige & heldere kleuren.

Papierbehang – redelijk goedkoop & snel aan te brengen

Kwalitatief goed papierbehang is zeer geliefd om mee te behangen. Het is tamelijk goedkoop. Daarnaast is het vrij rap aan te brengen. In dit artikel laten wij de mogelijkheden zien van dit type behang. Door te kiezen voor dit soort behang, heeft u diverse opties om uit te kiezen. Simplex-, Duplex- & Rauhfaserbehang zijn namelijk allemaal op basis van papier gemaakt.

Simplex behang

Dit type behang is goedkoop. Het bevat slechts 1 laag papier & het is vrij dun. Daardoor scheurt het snel bij het inweken van de lijm. Bij dit soort behang blijven Oneffenheden zoals hobbels & bobbels zichtbaar op de wanden. Daarnaast is dit behang lastig te verwijderen, vanwege de kleine restjes die blijven zitten. De banen dienen overlappend geplakt te worden ter voorkoming van naden. Vandaag de dag ziet u dit soort behang steeds minder.

Duplex papierbehang

Dit behang heeft twee papier lagen. U kunt kiezen voor een gladde uitvoering, een behangsoort met reliëf of een type met een luchtlaag tussen de 2 papierlagen. Door middel van 2 papierlagen kan u onregelmatigheden in de te behangen muur grotendeels verbloemen. Dit lukt niet in elk geval. Tevens is Duplex behang moeilijk om schoon te maken. Het kan ook niet goed tegen vocht. Bij het aanbrengen van dit soort behang zullen de banen goed tegen elkaar aangebracht moeten worden.

Rauhfaserbehang

Dit soort papier behang is vrij goedkoop. Het bevat twee papier lagen en er zitten houtvezels tussen de 2 lagen. Het aantal en de grootte van dit soort houtvezels bepalen de structuur van het behang. Dit behang valt vrij snel over te schilderen. Op die manier kunt u een kamer een volledig nieuw uiterlijk geven. Rauhfaser behang is helaas niet afwasbaar. Tevens is het behang lastig te verwijderen, als het geschilderd is.

Werkwijze voor papierbehang

Met papierbehang behangen is vrij simpel. Voor een prima eindresultaat meet u als eerste de wand op, die behangen moet worden. Daardoor weet u, hoeveel M² behangpapier u nodig heeft. Daaropvolgend kunt u de stroken behangpapier op maat (late) snijden. Zorg voor enige speling, plus minus 5 centimeter aan de bovenzijde & onderzijde van een strook.

Behanglijm & behangborstels

U kunt daarna op de banen papierbehang de behanglijm aanbrengen met een behangborstel. Even laten drogen & u kan al een start maken met behangen. Hiervoor kunt u een normale behangstrijker gebruiken. Gezien het feit, dat papierbehang na het plakken nog iets wat kan krimpen, is het slim, dat de behangstroken een beetje overlap hebben. Het overschot kunt u aan het einde gemakkelijk weg snijden.

Andere behang soorten bij Daan Wandafwerking

Wij behangen ook geregeld met:

  1. Airtex behang
  2. Fotobehang of foto op behang
  3. Glasvezelbehang
  4. Renovlies behang
  5. Textielbehang
  6. Vescom behang
  7. Vinylbehang

info@daanwandafwerking.nl

06-14428230

© Alle Rechten Voorbehouden