Vinyl behang

behanger inhuren, Wandafwerking

Zoekt u een vinyl behanger?

Dan bent u bij Daan wandafwerking op het juiste adres!

Vinyl behang bestaat uit vinyl. Dat betekent, dat de bovenlaag van het behang uit vinyl bestaat. Voor de onderlaag zijn er twee opties, namelijk textiel of papier. Dit soort behang heeft een glad oppervlakte en is daarom gemakkelijk schoon te maken. Voor dit behang heeft u een aparte lijm nodig. Het meest slimme is om dit vinylbehang in te smeren zoals gewoon behang. Vervolgens laat u het even rusten voordat het op de muur terecht komt.

 4 typen vinyl behang:

 • Vinylbehang met een papieren onderlaag: Vinylbehang met een papieren onderlaag is het vinylbehang wat het meeste gebruikt wordt. Het lijkt veel op  behangpapier. Bij Vinylbehang kan men echter de toplaag gemakkelijker schoon maken.
 • Vinylbehang met textiel onderlaag: De onderlaag bestaat uit textiel of linnen. Dit soort behang wordt veel gebruikt in openbare ruimtes. Het behangen van dit soort behang is ietsje lastiger dan met een papieren basis. Groot voordeel is, dat het iets makkelijker te onderhouden is. Dit type behang heeft een zeer lange levensduur.
 • Opgeschuimd vinylbehang: Opgeschuimd vinylbehang is een type schuim behang met een bepaald patroon erin. Deze categorie behang kunt u gemakkelijk verven met muurverf.
 • Gewone schuimvinyl: Normale schuimvinyl is een vinylbehang van plus minus 3 cm. Dit type vinylbehang is extreem elastisch en daardoor zeer sterk. Het behang kunt u zeer gemakkelijk schoonmaken.

Inspiratie Vinyl behang

Ook voor textiel behang kunt u zeer veel inspiratie opdoen via Pinterest.

Andere behang soorten bij Daan Wandafwerking

Wij behangen bijvoorbeeld ook geregeld met:

 1. Airtex behang
 2. Fotobehang of foto op behang
 3. Glasvezelbehang
 4. Papierbehang
 5. Renovlies behang
 6. Textielbehang
 7. Vescom behang

info@daanwandafwerking.nl

06-14428230

© Alle Rechten Voorbehouden