Bent u op zoek naar een unieke wandafwerking voor in uw nieuwbouwhuis of bestaande woning? Dan bent u bij Daanwandafwerking op het juiste adres!
Klanttevredenheid
Tevredenheid 99%

Waarom wandafwerking?

Bij oplevering van nieuwbouwwoningen wordt bij de oplevering voor de wanden altijd de maatstaaf ”behangklaar” in theorie aangehouden. Echter blijkt uit jarenlange ervaring dat dit in de praktijk zelden het geval is. opgeleverd kunt u deze niet meteen laten schilderen of laten spuiten met latexverf.

Behangklaar wil zeggen dat de muren gereed zijn om af te laten werken met behang en niet met schilderwerk.

Wilt u uw muren in uw nieuwbouwwoning laten verven dan zullen deze eerst gestuct moeten worden met een pleisterlaagje of filmlaag.

Omdat de meeste nieuwbouwwoningen vaak kleine scheurtjes willen achterlaten in de loop van de tijd is het verstandig dat u een wandafwerking kiest die makkelijk te repareren valt.

Wilt u geen gladde muren in uw nieuwbouwhuis maar een afwerking met structuur wees er dan bewust van dat elke reparatie in het zicht zal blijven.

Daan wandafwerking
Wandafwerking

Wandafwerking voor prachtige muren

U wilt uiteraard dat uw woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamers word voorzien van mooi en strak stucwerk. Maar welke soorten stucwerk passen er bij u woning en zal deze wandafwerking wel in uw budget passen. Om u snel een exacte prijsindicatie te kunnen geven kunt u geheel vrijblijvend ons offerte formulier invullen.

Na het invullen zullen wij u zo snel mogelijk meer informatie geven.

Welke wandafwerking heb ik nodig?

De bouw van jouw droomhuis vordert. Dit is het moment dat de constructie steeds meer wordt weggewerkt, je wilt immers niet tegen kale wanden en kale vloeren aankijken. De vraag is alleen, welke mogelijkheden zijn er allemaal? Hier zal je een aantal mogelijkheden lezen die je kunt kiezen voor de wandafwerking. 

Stucwerk wandafwerking

Een mooie, strakke wand is prima te creëren met stucwerk. Wij laten de wanden en plafonds er als nieuw uit zien. Het geeft meer licht en maakt de ruimte echt af.  Er zijn diverse mogelijkheden, van spuitwerk (spackwerk) tot sierpleister.

Spuitwerk noemt men ook wel spackwerk of kortweg spack. Dit spack is heel snel aan te brengen met een spuitmachine en wordt meestal in de nieuwbouw gekozen. In bestaande woningen komt het minder voor omdat de kwaliteit net wat minder is door de dunne laag en daarnaast alles beschermd en afgeplakt moet worden.

Bij sierpleister heb je ook weer verschillende soorten sierpleister/ schuurwerk. Meestal spreekt men van schuurwerk en dan specifiek over fijn schuurwerk en grof schuurwerk.
Bij sierpleister heb je de keuze uit onder andere spachtelputz, granol of rustiek.

Behang wandafwerking

Tegenwoordig is behang weer helemaal “in”. Er is de keuze uit het behangen van de hele kamer, een wand of een deel van de muur. Er zijn talloze soorten, kleuren, afmetingen en motieven. Zo kun je kiezen uit een neutraal behangetje, maar ook de keuze uit verschillende soorten print, streep of dessin is heel groot en alles is mogelijk. De meeste mensen zien op tegen het behangen, je kunt er daarom ook voor kiezen om ons te laten behangen. Er is niets vervelender dan een mooi behang dat niet netjes aangebracht is. Dit blijf je namelijk zien.
Ook bij een behang zijn er diverse mogelijkheden, zoals decoratiebehang, posterbehang, glasvezelbehang, glasvliesbehang en prints over de hele wand.

Glasvlies is een sterk en scheuroverbruggend materiaal, dat in vele structuren verkrijgbaar is. Glasvlies is een meter breed en kan naadloos worden geplakt. Vervolgens wordt het glasvlies voorzien van muurverf. Een ander voordeel van glasvlies is dat je bij een verandering simpelweg een andere kleur kan sausen zonder dat je het materiaal hoeft te verwijderen van de wand.

Ook de wand prints zijn inmiddels een grote trend. Ze zijn uitermate geschikt voor het creëren van het juiste sfeerbeeld in iedere kamer. Hoe leuk is het om in de kinderkamer de favoriete dieren van je kind als print op de muur te hebben? Of kom je zelf helemaal tot rust van de zee? Dan kan je kiezen voor een rustgevende wandprint die je een heerlijk uitzicht op zee geeft. Het voordeel van de wandprint is dat alles naadloos kan worden aangebracht.

De Aller Goedkoopste Van het land

info@daanwandafwerking.nl

06-14428230

© Alle Rechten Voorbehouden