Wandafwerking

Bent u op zoek naar een unieke wandafwerking voor in uw nieuwbouwhuis of bestaande woning? Huur dan Daan Wandafwerking in!
Tevredenheid 99%

Waarom wandafwerking?

Bij oplevering van nieuwbouwwoningen wordt bij de oplevering voor de wanden altijd de maatstaf ”behang klaar” in theorie aangehouden. Uit jarenlange ervaring blijkt echter, dat dit in de praktijk zelden het geval is. Bij oplevering kunt u deze wanden niet direct schilderen of met latexverf laten spuiten.

Behang klaar

Behang klaar betekent, dat de muren geschikt zijn om af te werken met behang. Dus niet met schilderwerk! Voordat u uw muren in uw nieuwbouwwoning laten verven, zullen deze muren in de eerste plaats gestukt moeten worden door middel van een  pleisterlaagje en of film laag.

Renovatievliesbehang

Om die redenen laten de meeste wanden van nieuwbouw woningen vaak kleine scheurtjes achter. Daarom is het verstandig een wandafwerking te kiezen, die eenvoudig te repareren valt. Dit kan bijvoorbeeld met Renovatievliesbehang.

Wandafwerking met structuur

Wilt u  een wandafwerking met structuur in uw nieuwbouwhuis? Wees welbewust, dat elke reparatie zichtbaar blijft.

behanger inhuren, Renovlies behang
behanger inhuren, Renovlies behang

Wandafwerking voor prachtige muren

Natuurlijk wilt u, dat uw slaapkamers, woonkamer, badkamer & keuken wordt voorzien van professioneel fraai & strak stucwerk. Welke soorten stucwerk passen er echter bij u woning?

Behangen offerte

Past deze wandafwerking in uw budget? Voor een snelle & precieze prijsindicatie kunt u vrijblijvend ons offerte formulier invullen & doorzenden. Op grond daarvan geven wij u na het invullen, zo snel als mogelijk verdere informatie.

Welke wandafwerking heb ik nodig?

De bouw van uw droomhuis vordert. Dit is het moment dat de constructie steeds meer wordt weggewerkt. U wilt immers niet tegen kale wanden en kale vloeren aankijken. De vraag is alleen, welke mogelijkheden zijn er allemaal? Bij Daanwandafwerking heeft u een aantal mogelijkheden, die u kunt uitkiezen voor een goede wandafwerking. 

Stucwerk wandafwerking

Een mooie, strakke wand is prima te creëren met stucwerk. Wij laten de wanden en plafonds er als nieuw uit zien. Het geeft meer licht en maakt de ruimte echt af. Er zijn diverse mogelijkheden, van spuitwerk (spackwerk) tot sierpleister.

Spuitwerk noemt men ook wel spackwerk of kortweg spack. Dit spack is heel snel aan te brengen met een spuitmachine en wordt meestal in de nieuwbouw gebruikt. In bestaande woningen komt het minder voor, omdat de kwaliteit net wat minder is door de dunne laag. Daarnaast moet alles beschermd en afgeplakt worden. Bij sierpleister heeft u ook weer verschillende soorten sierpleister/ schuurwerk. Meestal spreekt men van schuurwerk en dan specifiek over fijn schuurwerk en grof schuurwerk. Bij sierpleister heeft u de keuze uit onder andere spachtelputz, granol of rustiek.

Behang wandafwerking

Tegenwoordig is behang weer helemaal “in”. Er is de keuze uit het behangen van de hele kamer, een wand of een deel van de muur. Er zijn talloze soorten, kleuren, afmetingen en motieven. Zo kunt u kiezen uit een neutraal behangetje, maar ook heeft u de keuze uit talloze verschillende soorten prints, strepen of dessins. Veel mensen zien op tegen het behangen.

Kies daarom ervoor om Daan Wandafwerking in te huren voor het behangen. Er is niets vervelender dan een mooi behang, dat niet netjes aangebracht is. Dit blijft u namelijk zien.
Ook bij een behang zijn er diverse mogelijkheden, zoals decoratiebehang, posterbehang, glasvezelbehang, glasvliesbehang en prints over de hele wand.

Glasvlies is een sterk en scheur overbruggend materiaal, dat in vele structuren verkrijgbaar is. Glasvlies is een meter breed en kan naadloos worden geplakt. Vervolgens wordt het glasvlies voorzien van muurverf. Een ander voordeel van glasvlies is, dat u bij een verandering simpelweg een andere kleur kan sausen zonder dat u het materiaal hoeft te verwijderen van de wand.

Behang met prints

Ook de wand prints zijn inmiddels een grote trend. Ze zijn uitermate geschikt voor het creëren van het juiste sfeerbeeld in iedere kamer. Hoe leuk is het om in de kinderkamer de favoriete dieren van uw kind als print op de muur te hebben? Of komt u zelf helemaal tot rust van de zee? Dan kunt u kiezen voor een rustgevende wandprint, met een heerlijk uitzicht over de zee. Dat alles naadloos kan worden aangebracht is een voordeel van deze wandprint.

Offerte aanvragen