FAQ – Veel gestelde vragen Daan Wandafwerking

behanger inhuren, Wandafwerking, professionele behanger, Wat is behang

 

Wat is Renovliesbehang?

Renovliesbehang is een van de ettelijke types glasvezelbehang, die vaak in nieuwbouwappartementen of nieuwbouwwoningen op de muur wordt geplakt door een Renovlies behanger. De eigenlijke naam van deze behangsoort is renovatievlies. Dit soort Renovliesbehang wordt verlijmd op muren die ‘behang klaar’ worden opgeleverd, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning. Bij nieuwbouw zit er vaak nog veel vocht in de muren, waardoor scheurtjes kunnen optreden. Door het gebruik van Renovliesbehang heb je daar geen last van.

Wat is Vinylbehang?

Vinylbehang bestaat simpel gezegd uit vinyl. Dat betekent, dat de toplaag van het behangpapier uit vinyl bestaat. De onderlaag bestaat vaak uit papier of textiel. Vinylbehang heeft een glad oppervlakte. Daarom kan dit type vinylbehang zeer gemakkelijk schoon gemaakt worden.

Wat is vliesbehang?

Een andere naam dan Vliesbehang is ook wel snelbehang. Dit is een type behang met een papieren- of vinyl toplaag. De rug van vliesbehang is van een vlies. De naam snelbehang is, omdat het op een wand of muur aangebracht kan worden zonder dat het ingelijmd moet worden en of zonder de nodige wachttijd.

Wat is Textielbehang?

Het Textielbehang is een type behang, die onder andere bestaat uit natuurlijke textielvezels zoals bijvoorbeeld linnen wol, zijde, katoen of jute. Deze vezels kunnen ook gedeeltelijk synthetisch zijn. Deze vezels zijn vastgeplakt op de onderlaag van vlies of papier.

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is een behangsoort, dat gemaakt is van fijne glasvezels. De normale behangsoorten worden meestal van papier gemaakt. De glasvezels verweeft men op een speciale manier. Daaropvolgend worden ze net zo lang geperst tot dat er een zeer fijnmazig en heel erg sterk gaas ontstaat. U kunt in dit gaas lokale verdikkingen laten aan brengen. Op die manier kunt u daardoor een mooie structuur in het glasvezelbehang zichtbaar maken. Voorbeelden zijn een visgraat structuur, een zigzag structuur, een ruit structuur of een weef structuur.

Wat is Vescom behang?

Vescom wandbekleding is gefabriceerd op een rug van textiel. Dit type behang is zo goed als naadloos aan te brengen. Het Vescom behang is zeer simpel proper te maken, met bijna elk schoonmaakmiddel. Vescom behang is zeer hygienisch. Dit heeft als gevolg, dat Vescom behang zeer vaak voor ziekenhuizen en zorginstellingen geadviseerd wordt.

Wat kost een behanger?

Dat verschilt eigenlijk per behanger. Het hangt er vanaf uit welke componenten de prijs is opgebouwd. Moeten de muren voorbewerkt worden? Is het in of exclusief behanglijm? Daan Wandafwerking heeft transparante behang tarieven.

Hoeveel behang heb ik nodig?

Niets is vervelender dan teveel behang aan te schaffen. De grote keten Hornbach heeft een tool op de website, ook wel de behangcalculator genoemd. Hiermee kunt u vrij eenvoudig berekenen hoeveel behang u nodig heeft.

Wat is behangklaar?

Behangklaar houdt in, dat de wand of de muur na het stuccen klaar is om behangen te worden.

Offerte aanvragen

 

Renovlies behanger