Wat is de beste wandafwerking?

 
Dit is bijna de belangrijkste vraag die elke eigenaar van een nieuwbouwwoning zich zal stellen bij het bespreken van de wanddecoratie van zijn of haar huis. Maak kennis met Daan Wandafwerking.  Muren en plafonds zijn een belangrijk onderdeel van huisdecoratie. Dat is dan ook, wat u de komende jaren zult zien. U wilt het meteen perfect maken. Van professionele wandafwerkers verwacht u de hoogste kwaliteit en de juiste prijs – kwaliteit verhouding. Niemand wil te veel betalen voor een product. Daarnaast zijn er veel verschillende inzichten. Men maakt zich vaak onnodig zorgen over scheuren in muren en plafonds. Hoe maakt u de juiste keuze wat betreft wandafwerking? Maar vooral: wat is de beste optie?

Optisch verschil tussen stucwerk en behang?

Zien ze er visueel hetzelfde uit? Ja, ze zien er absoluut hetzelfde uit vanaf een afstand. Als u echter goed kijkt, ziet u de verschillen. Het vliesbehang is ontworpen om de originele gepleisterde muur visueel te benaderen. En om eerlijk te zijn, er zijn tegenwoordig hele mooie dunne soorten behang, die er echt heel goed uitzien. Nog steeds is goed te zien, dat dit voor behang geldt, vooral door de vezelstructuur van het vlies. Dit is vooral duidelijk in de buitenste hoeken. Het is logisch, dat het lastiger is om te plakken als u een hoek om moet. Een ander ding is, dat behangnaden altijd op een bepaalde manier zichtbaar zijn. Ze kunnen in de toekomst ook losraken.

De kosten van een nieuw huis behangen?

Als we het bij Daan Wandafwerking hebben over stucwerk op afgewerkte muren in nieuwbouwwoningen, hebben we het echt over gips. Een traditionele dikke pleisterlaag op de muren, die klaar is voor behang, is volkomen overbodig. De muren zijn immers al vlak en vrij glad. Een laag stucwerk met dunne pleister kan deze muren klaar maken voor behang & helemaal klaar voor saus en geeft het uiterlijk van een traditioneel gepleisterde muur. Dit is een enorm verschil in kosten vergeleken met traditioneel stucwerk. Het verschil zit hem vooral in werk. Het is minder bewerkelijk en veel sneller. Dit komt door een dun laagje pleisterwerk op de muur te spuiten met dun pleisterwerk. Qua kosten is er bijna geen verschil tussen stucwerk en vliesbehang. We zullen terugkeren naar de waarde. 

Met stucwerk in de verkoop is uw huis meer waard dan een huis met behang

Renovlies behang voorkomt scheuren

De belangrijkste reden waarom mensen voor behang kiezen is de reden voor de scheur. Dit is gemakkelijk voor te stellen, gezien de uitstrijkjes van het “tranengebied”. Mensen zijn doodsbang voor de vroege stadia van de bouw door verschillende belanghebbenden met echte scheuren. Deze sites hebben natuurlijk voor een groot deel gelijk, nieuwe woningen werken nog enkele jaren en hebben tijd nodig om te worden verbouwd. Hoewel veel evenementen vooral bezig zullen zijn om van tevoren hun eigen straat schoon te maken. Onder het mom van ‘Bij ons hoeft u niet meer op de deur te kloppen. We hebben u gewaarschuwd.

Vliesbehang versus stucwerk

Dus mensen kiezen voor behang omdat het beter scheurt. Wanneer het huis aan het werk gaat, zorgt het behang ervoor, dat de scheuren niet zichtbaar zijn, omdat ze bedekt zijn met behang. Maar wacht even. Een ultradun behangetje, dat een woning van een paar tonnage bij elkaar houdt? Ernstig? Een dun vliesbehang kan ongetwijfeld eenvoudig de zichtbare kleine krimpscheurtjes voorkomen. Dit is absoluut betrouwbaar. Daarnaast geldt dit echter ook voor stucwerk. De meeste kleine krimpscheurtjes zijn zo dun, dat ze helemaal niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Dankzij de juiste stucbehandeling op scheur kritische punten, zoals het wapeningsnet aan de PUR-rand bovenaan de gipsblokwanden, wordt de kans op scheuren aanzienlijk verkleind. Eigenlijk op hetzelfde niveau als het renovatiebehang. 

Stucwerk of renovatie?

Naast het kiezen of uw nieuwe ontwerp het meest geschikt is om te bepleisteren of om een vliesbehang te hebben, horen we soms ook een alternatieve optie. Mensen zeggen bijvoorbeeld: “Behang eerst, en over 5 jaar, als het huis klaar is, zal alles glad zijn.” Een geweldig idee, als u te veel tijd en geld hebt. Laat u daarom goed adviseren door Daan Wandafwerking.